19
JUN
2020

Inspirerende initiatieven op LVGS-scholen in coronatijd

In the spotlights

NIEUWSBRIEF JUNI | Normaal zetten we in deze vaste nieuwsbriefrubriek een bijzonder onderwijsconcept ‘in the spotlights’. Maar vanaf maart 2020 werd, door de coronacrisis, ineens veel niet meer normaal. Ook naar school gaan niet. Op veel scholen is toen hard gewerkt aan afstandsonderwijs. Er ontstonden diverse bijzondere initiatieven waarvan we er graag een paar met jullie delen, ter inspiratie.

Guido VMBO – gym voor de Voedselbank
De gymsectie geeft leerlingen sport challenges die ze op Strava moesten registreren. Hiermee is 15.268,84 euro opgehaald voor de Voedselbank. Lees hier het hele verhaal.

Greijdanus – Koorantaine
Het Greijdanus Schoolkoor heeft als virtueel koor twee liederen uitgebracht:


Viaa – Praktijkverhalen

Werken met mensen staat centraal op Hogeschool Viaa. Wat betekent dit voor onze studenten die werken of stagelopen in tijden van de coronacrisis? In een speciale rubriek liet Viaa verschillende studenten aan het woord. Lees hier een praktijkverhaal verpleegkunde.


Gomarus – Stay at home dagopening
Docenten van een Gomarus locatie hebben elke dag een online dagopening verzorgd. Deze werden gedeeld op onze social media kanalen, zodat leerlingen, ouders en andere volgers elke dag een dagopening konden volgen. Later wilde ook een aantal leerlingen meedoen en hebben niet alleen docenten, maar ook leerlingen van verschillende locaties een dagopening gemaakt.


Guido – Preek van de week


MBO Menso Alting – Zorg en beroepsonderwijs slaan handen ineen in strijd tegen coronavirus
Door de coronacrisis is de druk op de zorg toegenomen, waardoor elke extra hand aan het bed welkom is. In Zwolle hebben Landstede MBO, mbo Menso Alting en het Deltion College de samenwerking gezocht om studenten en leraren in te kunnen zetten in de zorg. De mbo’s en zorginstellingen in de regio brengen vraag en aanbod tussen zorg en onderwijs bij elkaar. Lees meer.


Guido Havo/VWO

De muziek+klas onder leiding van Tineke Wonderman sloeg samen met MaxMusic de handen ineen en bedacht deze spetterende home isolation version van Don’t start now.


LEV-WN – vakantiedoeboek
Omdat alle kinderen (en hun ouders) thuis zo hard werkt hadden maakte LEV-WN een vakantiedoeboek voor de meivakantie.


Gomarus – Op bezoek
 (zie foto)
Meneer de Jong van het Gomarus College locatie Magnolia bezoekt al zijn mentorleerlingen! Een flinke tocht: langs Zuidhorn, Niezijl, Leens, Winsum, Groningen, Noordwolde, Hoogezand, Luddeweer, Ten Boer, St. Annen en Bedum. Een kleine 250 km. Alle leerlingen kregen een boek en chocola.